Vesić objasnio zašto 420 dana za novi Trg - mapa kaže... VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objasnio je da će 420 dana trajati kompletni radovi na Trgu Republike i delovima ulica kojima je oivičen.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.08.2018.

08:35

Vesić objasnio zašto 420 dana za novi Trg - mapa kaže... VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Kako je za Prvu TV kazao Vesić, radovi na samom platou Trga Republike biće završeni do 1. marta sledeće godine, dok će posle toga početi druga faza rekonstrukcije Kolarčeve do Palate Albanije, Makedonske do Doma omladine i Francuske do Doma vojske i Narodnog pozorišta.

“Dužinu radova određuje projektant, to je naš renomiran institut CIP. Ceo prostor koji se rekonstruiše prostire se na 1,5 hektara, a u drugoj fazi će biti sukcesivno preusmeravan i saobraćaj”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na platou Trga Republike biće postavljene granitne ploče, a kamenim pločama koje se sada tu nalaze biće popločana Njegoševa ulica.

“Biće nekoliko novih drvoreda, u Kolarčevoj će biti dupli drvored isto kao i prema T.C. Staklenac, a na samom Trgu biće obeležje crvenoarmejcima jer je tu bilo njihovo groblje, kao i obeležje Stambol kapiji koja je srušena”, rekao je Vesić.

Opširnije u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: