BG: Zgrada tone - zidovi popucali, tavan pao VIDEO

Problem koji imaju stanari Novogradske ulice u Zemunu može da ugrozi živote mnogobrojnih porodica koji žive u ovoj ulici.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2018.

19:00

BG: Zgrada tone - zidovi popucali, tavan pao VIDEO
Foto: Thinkstock

Noseći zid zgrade sa devet stanova je popucao, a u stanovima preko puta ulice ništa bolja situacija.

"Pločice nastavljaju da pucaju a evo ovaj zid ovde u ostavi ceo zid je ispucan, dole pod", kaže jedan od stanara.

"Evo pogledajte sobu, pao je tavan, ovo je neupotrebljivo totalno. Meni je samo bitno da se sanira što pre zbog komšija koji žive tu jer imamo zajednički krov", kaže on.

Paradoksalno, problemi koji su zadesili 20 porodica nastali su kao posledica rešavanja - drugog problema. Naime, kada je u julu ove godine pukla cev u Novogradskoj ulici u Zemunu, ekipa BVK je izašla na teren i sanirala problem ali...

"Šta se desilo, mi pretpostavljamo zato što su oni izbacili ogromnu količinu mulja i vode iz ovog ovde mesta da je tu došlo do sleganja tla. Kasnije smo saznali da mi živimo na tom lesnom tlu koje se u dodiru sa vodom ponaša kao pekmez", kaže stanar Vladimir Parezanović.

Stanari kažu da nema institucije kojoj se nisu obraćali, od opštine preko republičkih organa ali još uvek nisu dobili odgovor na pitanje ko je tačno nadležan za njihov problem i čija je krivica za sve što im se dešava.

"Šta smo svi mi dobili, dobili smo nalog za iseljenje i niko od nas sada ne bi trebalo da bude ovde jer je opasno po život. Samo se jedna porodica iselila - komšija Saša. Nikakvu preventivu do sada nismo dobili a ušli smo u 4. nedelju problema. Izašao je samo zavod za veštačenje da utvrdi u principu tako nam je rečeno da će oni utvrditi uzrok", kažu oni.

Ono što je za meštane najbitnije jeste hitno saniranje ulice jer kuće gravitiraju ka ulici i za manje od mesec dana po njihovim rečima pomerile su se 10 do 15 cm ka ulici. Čak i manja količina kiše bila bi opasna po već urušene zidove i objekte baš zbog lesnog tla na kom se nalaze.

I ako su nam juče gradski čelnici obećali sagovornika na ovu temu, do emitovanja ovog priloga njihov odgovor nismo dobili

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: