Ruglo u centru BG od 800 m2, i tako već dve decenije VIDEO

Divlja gradnja jedan je od ozbiljnijih problema u našoj zemlji. Dokaz su i vaše poruke i mejlovi koje nam svakodnevno šaljete.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

18:56

Ruglo u centru BG od 800 m2, i tako već dve decenije VIDEO
Screenshot/Prva

Danas smo obišli nedoršenu zgradu u Bulevaru despota Stefana broj 46 koja više od dve decenije predstavlja ružnu sliku centra Beograda.

Da li je u pitanju još jedan objekat divlje gradnje koja godinama unazad cveta Beogradom ili su usled nedostatka sredstava obustavljeni radovi, šta predstavlja zgrada, čemu je prvobitno bila namenjena i da li je u planu njeno završavanje ili rušenje, pitanjima nikad kraja a nijedan odgovor. Dvorište oko zgrade je zagrađeno i zaključano ali se jasno vidi da u prizemlju neko stanuje, da li čuvar materijala koji se takođe tamo nalazi ili neko drugo lice nismo uspeli da saznamo jer nikog nije bilo.

U Opštini Palilula, na čijoj se teritoriji zgrada nalazi kažu da znaju o kom objektu je reč ali kako zgrada ima više od 800 kvadratnih metara ne spada pod njihovu nadležnost.

A čija je tačno nadležnost i ko je izvođač radova ne zna se ni nakon naših poziva Građevinskoj Inspekciji. Iz Ministarstva građevine, saboraćaja i infrastrukture takođe nismo dobili odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: