Glavni most pun rupa, ali neće na proveru - kraći od 100m

Glavni most na reci Toplici u centru Prokuplja posebno na pešačkim stazama je pun rupa, svetlo ne radi više od godinu, a spada u najprometniju saobraćajnu vezu.

Srbija

Izvor: Prokuplje na dlanu

Petak, 17.08.2018.

09:38

Glavni most pun rupa, ali neće na proveru - kraći od 100m
Foto: Thinkstock, ilustracija

Ipak, u prokupačkoj opštini nam je rečeno da on nije proveravan, jer je kraći od 100 metara.

Most inače povezuje centar garda sa industrijskom zonom, Opštom bolnicom “Dr Aleksa Savić“ i naseljem Garić, kao i glavnom autobuskom stanicom. Preko njega vodi put i do železničke stanice, kao i do susedne opštine Žitorađa. Frekvencija vozila i pešaka je najveća u gardu, jer samo u fabrici Kompanije “Leoni“ koja je nedaleko od njega zaposleno je 2. 500 radnika.

Tu su i sve ostale manje fabrike preduzeća u Prokuplju. Preko njega se dolazi i do Carinske ispostave do koje svakodnevno idu svi teretnjaci koji carine robu, ili koji prolaze administrativni prelaz Merdare koji užu Srbiju povezuje sa južnom pokrainom Kosovom i Metohijom.

U više navrata su obavljani radovi krpljenja, ali nakon svake zime posebno na trotoaru mosta pojave se rupe kroz koje se bukvalno vidi reka. U lošem stanju je i kolovoz. Pre godinu dana zbog krađe kablova presečeno je osvetljenje i još uvek nije postavljeno novo. Ovaj most koriste is va deca iz naselja Garić, koje je drugo po veličini u Prokuplju, kako bi došla do škola.

“Ovaj most ne podleže naredbi koju je ministarka Mihajlović naložila, jer je kraći od sto metara. Ipak, on je u solidnom stanju”, tvrde u prokupačkoj opštini.

Nadležnost je podeljena, te je tako za osvetljenje zaduženo nadležno prokupačko preduzeće, a za samo održavanje puta na njemu javno preduzeće "Putevi Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: