"Ovo je veliki posao, sve završeno do 2020." FOTO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na revitalizaciji deonice kanala Vrbas-Bezdan.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.07.2018.

09:27

Foto: Tanjug/Andrej Pap

Mrović je naveo da se radovi na čisćenju kanala odvijaju planiranom dinamikom, a da je vrednost investicije 109 miliona dinara.

Mirović je pojasnio da radovi podrazumevaju revitalizaciju i čisćenje 12 kilometara kanala od Malog Stapara do ulaza u Sombor.

"Ovo je veliki posao, u protekle dve godine JPV "Vode Vojvodine" i Pokrajinska vlada radili su na ovom istočnom delu kanala, a u narednim godinama nastavićemo sa čišćenjem kanala od Sombora do Bezdana", rekao je Mirović i dodao da će se deo tog posla finansirati uz pomoć evropskih fondova.
Foto: Tanjug/Andrej Pap
Mirović je najavio da će deonica kanala kod Vrbasa, dužine šest kilometara biti očisćena do 2020. godine i dodao da je to "najcrnja ekološka tačka u Evropi".

Uredjenje Velikog bačkog kanala doprineće većoj funkcionalnosti tog vodotoka, boljem odvodnjavanju i navodnjavanju poljoprivrednog zemljišta, predočio je Mirović i dodao da je, upravo iz tog razloga, veoma značajno što se taj posao privodi kraju.

Radove je obišao i direktor JVP "Vode Vojvodine" Slavko Vrndžić, koji je da će se na deonici kanala Mali Stapar - Sombor do kraja godine ukloniti oko 150.000 kubika mulja, da će se raditi inspekciona staza, a uporedo sa tim i rekonstrukcija crpne stanice "Bezdan 2".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: