"BG dobio više stotina igrališta, nastavljamo"

U Malom Mokrom Lugi i Mirijevu su otvorena dva nova igrališta.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

15:49

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je u protekle četiri i po godine otvoreno više stotina igrališta u glavnom gradu i da će taj posao biti nastavljen.

U rekonstrukciju igrališta u Mirijevu Grad je uložio oko 25 miliona dinara, što je više od 200.000 evra, a u igralište u Malom Mokrom Lugu komanija "Bekament" je donirala oko 50.000 evra.

Za igralište u naselju Mirijevo, u kome živi oko 80.000 građana, Vesić je rekao da je jedno od najlepših do sada.

"Osim velikih projekata, a to su i obilaznica i metro i Beograd na vodi, moramo svakodnevno da podižemo kvalitet života ljudi", rekao je Vesić novinarima.

Na igralištu u Mirijevu postavljeno je 17 novih rekvizita, a sadrži deo za decu do pet godina, za decu iznad pet godina, muzičko igralište kakvih nema mnogo u gradu, teretanu na otvorenom i prostor za odmor stanovnika, naveo je Vesić.

"Ovo nije gotov posao. Nas očekuje u narednom periodu da zasadimo 48 stabala, u oktobru i aprilu, a biće zasađeno još oko 4.500 metara kvadratnih nove trave tokom jeseni", naveo je zamenik gradonačelnika.

Rekvizite za sva igrališta, kaže, izrađuje Gradsko zelenilo, a sva imaju podlogu koja štiti decu od pada i uputstvo za korišćenje rekvizita.

"Možemo sa ponosom da kažemo da ovo igralište izgleda onako kako izgleda u bilo kojoj zemlji Evrope i da je na evropskom nivou", rekao je Vesić i dodao da broj dece koja se danas igraju i ljudi koji se okupio pokazuje koliko su oni zadovoljni ovakvim radom.

Najavio je nastavak uređivanja prostora u Beogradu i naveo da su danas građani u razgovoru sa njim tražili još jedno igralište, a deca i fudbalske terene i dodatne sadržaje.

On je pozvao građane da čuvaju igralište jer se, kaže, često dešava da se igralište uredi, a da se posle mesec, dva rekviziti rasture.

"To rade, inače, naši sugrađani, ali bahati koji misle da mogu da rade šta hoće . Zbog toga će ovde biti pojačana javna rasveta i postavićemo kamere kako bi sačuvali ovo što smo uradili", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: