Li tvrdi: RTB Bor želi desetak i jedna kineska kompanija

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang potvrdio je da se jedna kineska kompanija javila na tender za RTB Bor, koji je raspisala Vlada Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

11:33

Li tvrdi: RTB Bor želi desetak i jedna kineska kompanija
Foto: Thinkstock

On je, gostujući u emisiji "Sedmica" Radio Beograda rekao da je, koliko je njemu poznato, desetak kompanija zainteresovano za RTB Bor, među kojima je i jedna kineska kompanija.

"Smatram da je to normalno i prirodno. Srbija ima zakone i propise na svetskom nivou, a sve kineske kompanije u Srbiji poštuju srpske propise, pa je tako i u slučaju RTB Bor. Nadamo se da će Srbija izabrati pravog partnera, koji će uspešno poslovati", reko je Li.

On je dodao da su trenutne kineske investicije u Srbiji vredne oko tri milijarde evra, ali da se ekonomska saradnja stalno unapređuje.

Kao primere, ambasador je naveo nedavno potpisan Memorandum o saradnji sa fabrikom Ikarbus.

Li je, takođe, potvrdio poziv kineskog predsednika Si Đinpinga predsedniku Vučiću da u septembru poseti Kinu i učestvuje na takozvanom "Letnjem Davosu".

To će, kako kaže, biti sjajna prilika se se učvrste i poboljšaju bilateralni i ekonomski partnerski odnosi dve zemlje. Veoma važan deo te saradnje je projekat "Jedan pojas jedan put".

"Moram da zahvalim vašem predsedniku Vučiću, koji je na vreme prepoznao ovakvu šansu, zbog koje je Srbija glavna tačka na tom putu", istakao je Li.

Kineski ambasador, koji kaže da je za njega Srbija druga domovina, rekao je da Kina neguje čvrsto prijateljstvo prema našoj zemlji.

"Srbija je sad na dobrom putu, zaista. Samo neka nastavi ovako. Srbija sada ima najbolje rukovodstvo, stabilnu Vladu, mudru politiku. Uveren sam da će za 10 godina biti još uspešnija i bogatija zemlja", rekao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: