Date 2.000 RSD i ne čekate na naplatnim rampama

Minimalni iznos za dopunu uređaja za elektronsku naplatu putarine (TAG uređaja) na naplatnim rampama, od 15. jula iznosi 2.000 dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.07.2018.

16:39

Date 2.000 RSD i ne čekate na naplatnim rampama
Foto: Thinkstock

Dopunu je moguće izvršiti isključivo na vidno obeleženim saobraćajnim kanalima na naplatnim stanicama, saopšteno je iz "Puteva Srbije".

Ta odluka je doneta, kako je saopšteno, da bi se svim učesnicima koji se opredele za plaćanje putarine elektronskim putem omogućio komforan prolazak bez zaustavljanja kroz naplatne stanice i zbog učestalih postupaka pojedinih učesnika u saobraćaju, koji na ENP kanalima dopunjavaju uređaje samo za iznos putarine.

Kako je navedeno, na taj način, ti učesnici u saobraćaju izbegavaju eventualno čekanje na prolazima za manuelnu naplatu putarine i prave zastoje u protoku vozila.

Iz "Puteva Srbije" napominju da u zoni naplatne stanice nije moguće organizovati posebne prodajne punktove za ovu namenu iz bezbednosnih razloga, odnosno zabrane kretanja pešaka.

Dopuna TAG uređaja može se izvršiti na 148 prodajnih mesta JP "Putevi Srbije" i ovlašćenih distributera koja su raspoređena duž svih deonica auto-puta, na graničnim prelazima, kao i u većim gradovima u Srbiji.

Na tim prodajnim mestima, dopuna se može izvršiti u bilo kom iznosu i ostvariti različiti popusti, zavisno od visine iznosa uplaćenih sredstava, saopšteno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: