Prinudni upravnici već kucaju na vrata

Iako je prinudna uprava zaživela u 34 lokalne samouprave u Srbiji, Beograd se još nije upisao na ovu listu.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 17.07.2018.

18:56

Prinudni upravnici već kucaju na vrata
(Foto: Thinkstock)

Uprkos tome što je Odluka o visini takse za njihovo angažovanje, na koju se dugo čekalo, usvojena na nedavnoj sednici Skupštine grada, opštinska odeljenja za stambene poslove još nisu donela prva rešenja uprkos tome što zahteva za to ima.

Dok pojedini čekaju detaljnija uputstva Ministarstva i prenos nadležnosti, neke opštine razmatraju zahteve i uskoro će doneti prva rešenja. Stanari koji do sada nisu izabrali upravnike i registrovali stambenu zajednicu u narednim nedeljama mogu da očekuju da im opština dodeli nametnutog "šefa". Ipak, iako je bilo reči da će stanari pre uvođenja prinudne uprave morati da plaćaju penale u vidu novčane kazne, u nadležnom Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navode da se to neće dogoditi.

Uskoro se očekuje da se preko aplikacije Privredne komore pristupa izboru profesionalnog upravnika za prinudnu upravu. U odeljenju za stambene poslove opština, rešenja o imenovanju donosiće se prema zahtevu stanara ili komunalne inspekcije, a upravnici će se birati po azbučnom redu najpre sa opštine na kojoj su prijavljeni, a ukoliko nema raspoloživih, sa najbliže opštine. Rešenje se uručuje profesionalnom upravniku koji potom to ističe na oglasnoj tabli zgrade, a nakon toga on upisuje stambenu zajednicu u zvaničan registar, pišu Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: