Uskoro u rad deo Naučno-tehnološkog centra FOTO

Deo objekta Naučno - tehnološkog centra, koji će biti osposobljen do početka školske 2019/2020. godine, namenjen je Fakultetu tehničkih nauka.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.07.2018.

15:00

Uskoro u rad deo Naučno-tehnološkog centra FOTO
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

To je rekao predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, koji je obišao je radove na izgradnji, i dodao da je drugi deo, za koji očekuje da će biti u funkciji nekoliko meseci nakon toga, namenjen za za startap kompanije i naučne institute čiji je osnivač Vlada Vojvodine"

Centar će imati prostor od 30.000 metara kvadratnih,a reč je o zajedničkoj investiciji Vlade Vojvodine i Vlade Srbije, koja je vredan 12,6 miliona evra.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Pokrajinska vlada je investitor i u manjinskom delu finansijer, a najznačajnija sredstva obezbedila je Vlada Srbije.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Prema rečima Mirovića, to je veoma važan objekat, jer će se na najpraktičniji način povezivati nauka i privreda, u delu informacionih tehnologija i startap kompanija.

"Mi ćemo nastojati da preko naših instituta, takođe, definišemo programe koji će koristiti, pre svega, ekonomskom i privrednom razvoju. Ovaj objekat ima smisla samo ukoliko većina programa i kompanija koji će ovde poslovati svoje proizvode unesu u budući ekonomski razvoj Vojvodine i cele zemlje", istakao je Mirović.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Dodao je da misli da će na kraju procesa i grad Novi Sad izdvojiti sredstva za opremanje objekta i da Fakutet tehničkih nauka već sa nekoliko kompanija ima potpisane sporazume o korisčenju prostora Naučno- tehnološkog parka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: