"BG posle 200 god dobija novi centar, potpuna promena"

Beograd na vodi nisu samo stanovi, već trud da se napravi novi centar grada i da se Beograd spusti na reke, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

09:47

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Vesić je gostujući u Jutru na Prvoj rekao da je vrednost projekta 3,5 milijardi evra, a da se svaki dan na gradilištu nalazi između 1.400 i 1.500 radnika.

On je istakao da dolazi potpune promene koncepta Savamale, koja će dobiti najveći bulevar u Beogradu sa šest traka i dve trake za bicikliste.

Vesić je rekao i da će Bulevar Vudroa Vilsona biti završen u martu sledeće godine, a da će gradnja centralnog parka početi sledeće godine.

"To će potpuno promenitii ovaj deo grada i on će biti novi centar", kaže Vesić.

U nastavku je u planu završetak druge dve zgrade, "BW Vista" i "BW Parkview", kao i šopnig mola koji je već došao do Gazele i koji će biti završen do 2020. godine.

"Vista je stigla do 20. sprata, a Parkview do 17. sprata, šoping mol je došao do nivoa Gazele i biće završen do 2020. godine, a počela je izgradnja centralne kule u okviru koje ce biti Sent ridžis hotel", rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je Savamala nekada bila poslovno sedište Beograda, a da je do skoro to bilo zapušteno mesto sa pacovima...

"Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su prepoznali kvalitet ove lokacije. Mi uspevamo posle 200 godina da napravimo novi centar grada i da spustimo Beograd na reke", istakao je Vesić.

Beograd na vodi je primio i prve stanare, a Vesić kaže da su oni izgrađeni po evropskim standardima, i da su njihovi kupci naši ljudi iz inostranstva, stranci, stanovnici iz cele Srbije i regiona.

Vesić je dodao i da se poslednjih godina u svetu sve više gradi na rekama i ti projekti se najbolje prodaju, kaže on, i ističe da je kupovina takvih stanova prava investicija, jer će njihova vrednost rasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: