Dolar se vinuo u odnosu na sve valute

Dolar je ojačao u odnosu na većinu valuta u utorak i približio se šestomesečnom maksimumu u odnosu na japanski jen.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.07.2018.

10:09

Dolar se vinuo u odnosu na sve valute
Foto: Thinkstock

Investitori su okrenuli kupovini rizičnije imovine ohrabreni naznakama da trgovinske tenzije još uvek ne narušavaju privredni zamah.

Fokusiranje tržišnih aktera na zadovoljavajuće ekonomske podatke, uključujući povoljne pokazatelje o zapošljavanju u SAD i rast nemačkog izvoza, podstaklo je rast dolara.

Dolar je ojačao za 0,5 procenata na 111,35 jena, približivši se šestomesečnom maksimumu.

Na drugoj strani, britanska funta se oporavila od gubitaka koje je pretrpela nakon što su dva ministra podnela ostavke zbog vladinih planova za Bregzit.

Funta je ojačala u odnosu na evro na 88,28 penija, nakon što je u ponedeljak zabeležila četvoromesečni minimum od 89,25 penija za evro.

Dolarski indeks je porastao u odnosu na korpu šest glavnih valuta za 0,3 procenta na 94,374 poena, nakon pada u ponedeljak na 93,711 poena, što je najniži nivo od sredine juna.

To je zaustavilo oporavak evra, koji je oslabio 0,4 procenta na 1,1706 dolara, i bio na putu da zabeleži najveći dnevni pad u odnosu prema američkoj valuti u periodu od preko nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: