Koliko nas košta kancelarija Tomislava Nikolića? VIDEO

U Srbiji već više od godinu dana postoji Nacionalni savet za saradnju sa Rusijom i Kinom. Predsednik je bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Srbija

Izvor: Prva

Utorak, 10.07.2018.

09:25

Koliko nas košta kancelarija Tomislava Nikolića? VIDEO
(Foto: Thinkstock)

A koliko nas košta i kakvu korist imamo od te najmladje institucije?

Zeleno svetlo za dolazak investitora iz Kine i Rusije trebalo bi da obezbedi Nacionalni savet za saradnju sa tim državama. Ali da li to i radi ?

Današnji susret bivšeg predsednika Srbije a aktuelnog predsednika ovog saveta i kineskog ambasadora jedan je od retkih na koji su mediji pozvani. Rezultat je..

„Kineska kompanija potpisala memorandium o saradnji sa Ikarbusom i ja sam njega obaveštavao...“, kaže ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.
- A da li ste vi dogovorili neki posao sa Nikolićem?

"Pa jeste i ranije i sada uvek ako dođe neka delegacija ja njega obaveštavam i treba jedna da dođe u Srbiju i pozivno pismo je sredio predsednik Nikolić“

Na sajtu saveta postoje fotografije i saopštenja koja se šalju medijima. Bivši predsednik za izjave nije raspoložen uprkos višenedeljnim pokušajima Prve TV.

Rad saveta poreske obveznike dršave Srbije godišnje košta oko 50 miliona dinara. Od tog novca polovina se isplaćuje za plate 30 zaposlenih.

Za ekonomsku novinarku Ružu Ćirković postojanje kancelarije nije sporno jer komunikacija sa rastućim svetskim ekonomijama poput Kine i Rusije mora postojati. Ali...

"Meni nije jasno zašto su tu ministri jer oni već imaju svoja minitarstva preko kojih formalno rade. Ne vidim da oni rade išta konkretno. Ja mislim da bi u tom savetu trebalo da sede bivši predsednici, ambasadori...naročito se takve veze cene u Kini“.

Treba razvijati ovakav vid komunikacije ali , kaze Ćirkovićeva, rad bi morao da se uozbilji. Koliko je rad ozbiljan pokušali smo da saznamo u Vladi Srbije koja ga je i osnovala 2017. i koja bi trebalo da ga kontroliše. Odgovor nismo dobili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: