Postupak protiv toplane, grejanje naplaćivali skuplje

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije pokrenula je, po službenoj dužnosti, postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv Gradske toplane Niš.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 23.06.2018.

10:40

Postupak protiv toplane, grejanje naplaćivali skuplje
Foto: Thinkstock

Postupak je pokrenut zbog sumnje da je to komunalno preduzeće cenom usluge zloupotrebilo dominantan položaj i narušilo konkurenciju na tržitu.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije, Državna revizorska institucija je utvrdila da se Gradska toplana u određivanju cene svojih usluga nije pridržavala propisane metodologije, odnosno da je odredila veću cenu grejanja nego što je propisano.

Državna revizorska institucija je utvrdila i da se cena za priključak na toplovodnu mrežu obračunava mimo propisa.

Komisija je navela da je "osnovano pretpostavila da bi fakturisanje cena potrošačima na način koji je konstatovala Državna revizorska institucija, moglo da odstupa od 'troškovnog principa', a što može predstavljati radnju povrede konkurencije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: