Ministar najavio - u Srbiju bi mogla iranska nafta

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da postoji mogućnost da se Srbija snabdeva sirovom naftom iz Irana.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 22.06.2018.

13:10

Ministar najavio - u Srbiju bi mogla iranska nafta
Foto: Thinkstock

Antić je takođe naveo da postoji mogućnost da srpske kompanije učestvuju u obnovi i modernizaciji termoelektrana u Iranu.

"Srbija i Iran, koji raspolaže velikim količinama minerala, mogu da imaju dobru saradnju i u oblasti rudarstva", rekao je Antić posle razgovora u Beogradu sa iranskim ministrom industrije, rudarstva i trgovine Mohamedom Šarijatmadarijem.

On je istakao da ga je iranski ministar obavestio da ta zemlja planira da u projekte obnove termoelektrana uloži 1,2 milijarde dolara i da srpska mašinska industrija treba da iskoristi priliku da se uključi u te poslove.

"Naše kompanije i njihovi stručnjaci su u revitalizaciji termoelektrana u Srbiji stekli znanje i reference da uzmu učešće u investicijama u Iranu", ocenio je Antić.

Dodao je da će u tome srpske kompanije imati podršku vlade i predsednika države Aleksandra Vučića.

Iranski ministar Mohamed Šarijatmadari rekao je da očekuje da se u septembru ove godine sastanu stručni timovi Srbije i Irana kako bi razgovarali o daljoj saradnji u oblasti rudarstva i nabavci nafte.

"Dogovorili smo se i o razmeni stručnih timova koji bi razmatrali saradnju i u obnovi termoelektrana u Iranu", kazao je Šarijatmadari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: