"Braćo Nemci, dođite, nigde nije bolje nego u Srbiji"

U Pančevu je postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačke kompanije ZF, koja bi trebalo da zaposli ukupno 1.000 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

09:39

Foto: B92/Filip Èukanoviæ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je reč o najvećoj proizvodnoj investiciji u vrednosti od 160 miliona evra.

“Dugo vremena smo se nadali ovakvoj investiciji. Već smo razgovarali da posle ovog proizvodnog pogona ZF zaposli dodatnih 100 ljudi u naučno istraživačkom centru. ZF nije fabrika jeftinih delova, već budućnosti”, objasnio je on.

Ukazao je da je reč o prvoj ili drugoj kompaniji po veličini ovog tipa, poželevši im da dugo ostanu u Banatu, Vojvodini i Srbiji.

“Braćo Nemci, hvala što ste ovde. Ostanite dugo i dođite još. Nemojte da idete nigde drugo. Neće vam nigde biti bolje nego u Srbiji. MI ćemo nuditi bar pet odsto više od svih drugih za investicije. Ostajte ovde što duže i dolazite što više”, naglasio je Vučić podsećajući da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 47.500 ljudi. Vučić je ocenio da je ZF fabrika koja menja sve u južnom Banatu, a uticaće i na Beograd i Srbiju.

“Ovo je fabrika budućnosti, za električne hibridne delove, za skupe delove, Pančevci još ne razumeju šta su dobli, svi putevi biće 10 puta bolji. Pančevo će imati dramatično više novca nego što ga ima danas”, naveo je Vučić.

On je kazao da je vlasnika ZF-a molio za još jednu fabriku u Banatu.

“U Zrenjanin guramo neke druge investiicje, u Kikindu moramo da dovedemo, moramo sever Banata da podignemo, odlaze nam ljudi”, naveo je Vučić.

Srbija je jedna od 15 najboljih investicionih destinacija, podsetio je Vučić i dodao da ćemo biti još bolji.

“Imamo dobre zakone i uredbe, pomažemo subvencijama, izgradnji infrastruktre, sve da bi došli investitori”, naveo je on.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1.000 ljudi.

U Pančevu ZF otvara fabriku električnih i hibridnih pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: