Vanredna skupština za "Teslu", koncesija na stolu

Nadzorni odbor Aerodroma "Nikola Tesla" sazvao je vanrednu skupštinu akcionara te kompanije za 9. jul.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.06.2018.

14:02

Vanredna skupština za
Foto: Thinkstock

Glavna tačka dnevnog reda biće usvajanje odluke o odobravanju koncesije, piše na sajtu Beogradskog aerodroma.

Kako piše u predlogu dnevnog reda, odluka kojom se odobrava davanje koncesije za finansiranje, razvoj, izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom Aerodroma "Nikola Tesla" predstavlja odluku o raspolaganju imovine velike vrednosti, a nesaglasni akcionari će imati pravo na otkup akcija.

Kompanija "Vansi" potpisala je 22. marta ove godine ugovor o koncesiji za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“, na period 25 godina.

Ugovor o koncesiji obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Ukupna nominalna vrednost transakcije je oko 1,46 milijardi evra, uplata u budžet Srbije iznosi 501 milion evra, a neposredne investicije "Vansija" biće oko 730 miliona evra.

Svake godine, prema najavi nadležnih, od šest do 16 miliona evra ići će u budžet Srbije na osnovu takse.

"Vansi" se obavezao da neće otpuštati radnike i da u naredne tri godine neće povećavati takse na aerodromu.

Francuska kompanija je jedan od najvećih aerodromskih operatera u Evropi i godišnje usluži 132 miliona putnika na 200 aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: