Odlučeno: Što pre pomoć pogođenima nepogodama

Kancelarija Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima napraviće program pomoći kako bi se što pre sprovela sanacija posledica od elementarnih nepogoda.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2018.

13:02

Odlučeno: Što pre pomoć pogođenima nepogodama
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

To je dogovoreno na sednici Koordinacionog tela za procenu štete usled elementarnih nepogoda.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je ministar Branislav Nedimović održao sednicu Koordinacionog tima za usmeravanje i usklađivanje svih aktivnosti u vezi sa utvrđivanjem obima i visine štete nastale kao posledice elementarne nepogode.

Na sednici su pored predloga mera koje će biti preduzete u narednom periodu, predstavljene i trenutne aktivnosti nadležnih službi u 18 opština na teritoriji Srbije.

U ovom trenutku lokalne samouprave sprovode popis oštećenih objekata, na osnovu čega će se kasnije uraditi i precizna procena nastale štete, navodi se u saopštenju.

Nevreme koje je pre nekoliko dana pogodilo veći deo Srbije nanelo je veliku štetu poljoprivrednicima, a oštećeni su i brojni objekti i putevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: