Konačno: Ko neće da plaća grejanje cele godine - ne mora

Tek kada se svi stanari saglase da komšija može da skine ovo grejno telo u svom stanu, toplane će to obaviti ali pod uslovom da to ne ugrožava grejanje ostalih.

Srbija

Izvor: Politika

Nedelja, 17.06.2018.

10:12

Konačno: Ko neće da plaća grejanje cele godine - ne mora
(Foto: Thinkstock)

Potrošači priključeni na toplane koji su proračunali da im je skupo da grejanje plaćaju cele godine, a greju se šest meseci, i da im se uz to greju prostorije koje ne koriste preko zime, mogli su od 5. maja kada je zvanična grejna sezona završena da podnosu zahtev toplanama za isključenje s mreže.

Krajnji rok za podnošenje zahteva je sredina septembra budući da zvanična grejna sezona počinje ubrzo posle toga, a toplane tehnički moraju da budu spremne da greju sve one kojima su radijatori i dalje omiljeno grejno telo.

Samo podnošenje zahteva ne znači da će radijatori biti uklonjeni, jer postoji pravilnik i cela procedura koja mora da se poštuje prilikom skidanja s toplovoda. Pre svega, saglasnost svih stanara zgrade koji ne žele da zbog komšije koji je rešio da se više ne greje preko toplane, ostanu u hladnom stanu.

Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije, potvrđuje da je ovo period kada se podnose zahtevi za odjavljivanje s toplovodne mreže. Ono što, međutim, svako ko hoće da promeni način grejanja mora da zna jeste da fiksni deo za grejanje mora da se plaća i ako se potrošač ne greje, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: