Vučić: Za 20 dana velika investicija, da se spreme 4 grada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će novi proizvodni pogon nemačke kompanije Kromberg i Šubert zaposliti 2.500 ljudi, a nada se i više.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

12:56

Vučić: Za 20 dana velika investicija, da se spreme 4 grada
Foto: B92/Ljubiša Leševiæ

Novi proizvodni pogon se prostire na 23.000 kvadrata, a Vučić se zahvalio prijateljima iz Nemačke koji su, kako kaže, naši najveći partneri.

"Ono što mogu da kažem njima i celoj Srbiji jeste da ćemo nastaviti da otvaramo fabrike", rekao je on, dodajući da se ne kaže bez veze da ljubav i biznis ne trpe katance, pa će se zbog toga nastaviti sa investicijama.

Vučić je istakao i da će nastaviti da otvara nove fabrike, kako u Kruševcu, tako i u celoj Srbiji, jer se nikada neće osloboditi tog osećaja kada otvori novu fabriku.

Vučić se zahvalio i Šubertu zato što je verovao u Srbiju, ističući da će za dvadesetak dana oni doneti novu investiciju.

On je dodao i da četiri gradonačlnika u Srbiji treba da se spreme da predstave svoj grad, a da neće sada pominjati u koji od njih će doći ova nova investicija.

"Bićete dobrodošli kao ovde u Kruševcu", rekao je Vučić, dodajući da mu na ovu vest aplaudiraju sa juga Srbije jer se nadaju da će fabrika biti u njihovom gradu.

Vučić je dodao i da je država pomogla ovu investiciju sa više od devet miliona evra.

"Ne kasnimo ni dan, i mi smo kao država uložili i u posao i u budućnost", dodao je on.

Vučić je zaključio i da je cilj da Nemci pričaju da je Srbija dobra destinacija, sa dobrim i vrednim radnicima.

Veliki broj građana dočekao je Vučića ispred fabrike Kromberg i Šubert u Kruševcu, koja danas otvara novi pogon u tom gradu. On je podsetio da su im se mnogi smejali i nisu verovali kada se pre nekoliko godina krenulo u razgovore za fabriku Kromberg i Šubert, a danas je u njoj, ističe, zaposleno 560 ljudi, a ukupno će zaposliti 2.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: