EBRD odlučio: Srbija centar za svih 6 država

Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Alen Piju rekao je da će u Beogradu biti regionalno sedište EBRD za svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.06.2018.

12:06

EBRD odlučio: Srbija centar za svih 6 država
Foto: Thinkstock

"To je važna promena i znak da EBRD želi da bude još prisutniji na terenu, na celom Zapadnom Balkanu i u Srbiji, kao najvažnijoj zemlji regiona", rekao je Piju u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prenosi Ministarstvo.

Na sastanku u Beogradu Zorana Mihajlović je kazala da postoji dobar napredak na projektima koje Srbija realizuje uz finansijsku podršku EBRD i da očekuje još efikasniju saradnju sa EBRD na novim projektima, uključujući izgradnju prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika.

"Na sastanku je analizirana realizacija projekata koje EBRD finansira na drumskom Koridoru 10 i Projektu rehabilitacije puteva i unapredjenja bezbednosti saobraćaja, na modernizaciji železnice, kao i o planiranim ulaganjima u vodnom i vazdušnom saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: