"Što se ne zakačite za bandere, i kažete 'nećemo ovako jeftino'"

Predsednik Aleksandar Vučić pomenuvši proteste zbog cene goriva, rekao je da vlada radi na problemu cene derivata.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 10.06.2018.

13:29

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Vučić je tako naglasio da je u Srbiji, uz Bugarsku najmanja cena hleba, te da je najniža cena struje u Evropi, 6,64 evrocenta, a sledeća najniža u Makedoniji 8,20 evrocenti po kilovat-satu.

"Cena (struje) u Srbiji je 6,64 evrocenta po kilovat-satu, najjeftina posle toga je u Makedoniji 8,2 evrocenta. Što ne izađete na ulicu pa se zakačite za bandere i kažete nećemo ovako jeftino da plaćamo. Hleb nije važan, struja nije važna, važno je gorivo i pri tome nam predavanja drže oni koji su prodali NIS", rekao je Vučić.

Zato, ko god želi da protestuje dobrodošao je, ponovio je, ali i napomenuo da niko ne može da krši zakon i narušava zagarantovanu slobodu kretanja.

Podsetio je, Srbija je broj jedan po direktnim stranim investicijama u regionu, ima najmanju nezaposlenst, jedina ima suficit u budžetu i stvari, kako kaže, mogu da idu nabolje, što sa drugima nije slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: