Apoteke nerentabilne, zaposlenima do 8.000 EUR da idu

Zaposleni u novopazarskim apotekama dobili su ponudu o sporazumnom raskidu radnog odnosa, sa ciljem da se ukupan broj radnika smanji za sedmoro.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

10:02

Apoteke nerentabilne, zaposlenima do 8.000 EUR da idu
Foto: Thinkstock

"Menadžment Doma zdravlja je odlučio da se racionalizacija sprovede u apotekama koje postaju nerantabilne. S tim u vezi je i prethodni plan da zatvorimo dve apoteke koje godinama posluju sa gubitkom", pojasnio je radiju Sto plus direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

Prema njegovim rečima, ponuda se odnosi na ukupno četiri farmaceuta, jednog farmaceutskog tehničara i dva pomoćna radnika.

Novi Pazar je jedan od nekoliko opština u Srbiji u kojima nije formirana Apotekarska ustanova, već i dalje rade u sastavu Doma zdravlja. Dom zdravlja ima oko 400 zaposlenih, od kojih 24 radi u pet državnih apoteka u gradu.

Komentarišući činjenicu da se racionalizacija broja zaposlenih sprovodi samo u apotekama, direktor je rekao da oni imaju malo drugačiji status.

"Apoteke jesu u sastavu Doma zdravlja, ali zaposleni ne spadaju u kategoriju ugovorenih za koje Ministarstvo zdravlja obezbeđuje plate. Apoteke treba same da zarade svoje plate, a to sada nije slučaj", tvrdi Ćorović.

Direktor je, ipak, prošle godine istom mediju rekao da su "novopazarske apoteke i dalje rentabilne i nemaju dugova".

Kako se navodi u dokumentaciji, za sporazuman raskid ugovora o radu, zavisno od stručnosti i radnog mesta, nudi se do 8.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

"Ukoliko se niko ne odluči za ovu varijantu, proglasićemo tehnološke viškove i primeniti zakonske odredbe o visini nadoknada koje su daleko ispod navedene sume", rekao je Ćorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

11 h

Podeli: