"Čast mi je što ćemo početi gradnju metroa"

Novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je svestan velike odgovornosti koju taj posao nosi i da je na to spreman.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

08:45

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

On je istakao da u svom timu ima prekaljene političke borce sa kojima će, uveren je, činiti sjajan tim za Beograd.

"Kad sam prvi put razgovarao sa predsednikom Vučićem, odmah mi je rekao da me vidi na ovom mestu i da veruje da mogu da odgovorim izazovima posla. Imali smo listu na kojoj je bilo nekoliko ljudi koji bi mogli sjajno da obavljaju ovaj posao. Kockice su se složile a ja sam dobio šansu. Verujem da je predsednik sa svojim bogatim političkim iskustvom dobro prepoznao da ja to mogu", rekao je Radojičić za "Večernje novosti".

Na konstataciju lista da se spekuliše da će najvažnije odluke iz senke vući Goran Vesić, Radojičić kaže da "Vesić neće biti u senci".

"Naprotiv, on je "ključni igrač" našeg tima i njegovo političko iskustvo i poznavanje gradske uprave mogu biti tas koji će opredeliti da li ćemo biti uspešni. Moja procena je da smo obojica timski igrači i već imamo otvoren i direktan odnos", naglašava on.

Ističe da će zahvaljujući predanom radu uprave koju nasleđuje, imati tu čast da započnu izgradnju beogradskog metroa.

"Moramo doneti dobre odluke i upoznati javnost sa detaljima ovog projekta. Neophodno je da se umreži čitav javni prevoz kako bismo imali manje putničkih vozila i rasteretili grad. Metro će našu prestonicu staviti na mapu velikih svetskih metropola, a Beograđani će brže stizati kući s posla", rekao je on.

Govoreći o opoziciji u gradskoj skupštini, Radojičić kaže da je spreman da čuje konstruktivne kritike, ali i da ne dozvoli da ga pokoleba "nedobronamerna buka".

"Tu sam da uradim dobre stvari za Beograd. Ovo je demokratsko društvo, posao opozizije je da nas kritikuje i nadgleda, i nadam se da će to raditi fer i u skladu sa demokratskim principima kojima svi težimo", zaključio je novi gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: