Veliki dan za Fijat: Markione saopštava, novi model...

Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili" (FCA) očekuju da rukovodstvo sutra objavi plan poslovanja u narednih pet godina.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

15:28

Veliki dan za Fijat: Markione saopštava, novi model...
Foto: Getty images

Oni očekuju i da se u okviru njega najavi i proizvodnja novog modela u Kragujevcu, rekao je predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković.

"Najavljeno je da će izvršni direktor Fijat Krajsler grupacije Serđo Markione predstaviti petogodišnji plan i verovatno neće direktno pominjati našu fabriku, ali će se srednjoročni plan te grupacije svakako odnositi i na poslove u Srbiji" ocenio je Marković u izjavi agenciji Beta.

On se nada da će svih oko 2.000 radnika u kragujevačkoj fabrici zadržati radna mesta i da će uskoro početi proizvodnja novog modela vozila, o čemu se govori već nekoliko godina.

Marković je rekao da će po ugovoru Vlade Srbija i Fijata, koji je na snazi do 2023. godine, subvencije i druge pogodnosti koje dobija ta kompanija biti ukinute oktobra ove godine.

Zbog ukidanja tih povlastica u javnosti se spekulisalo da će se Fijat povući iz Srbije.

Po rečima Markovića, u fabrici u Kragujevcu se proizvodnja "fijata 500L" odvija po planu, a kolektivni godišnji odmor je od 1. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: