PUPS o ukidanju zakona o penzijama: Zasluženo

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da podržava najavu o ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 25.05.2018.

19:57

PUPS o ukidanju zakona o penzijama: Zasluženo
(Foto: Thinkstock)

Ta stranka navela je da podržava i najavu da već od jeseni ili najkasnije od početka 2019. godine osetno povećanje penzija mogu da očekuju svi penzioneri, a procentualno najviše oni sa najmanjim penzijama koji će imati za 13,3 odsto veću penziju u odnosu na 2014. godinu.

PUPS ističe da je ovo još jedna potvrda da je podrška ove partije i najstarijih sugradjana merama fiskalne konsolidacije Vlade Srbije bila, kako se navodi, "hrabar, nesebičan i državno-odgovoran potez penzionera koji je ne samo bio jedini izlaz iz potencijalnog bankrota koji je krajem 2014. godine pretio budžetu Srbije, nego i pravi put za dostizanje održivog rasta srpske ekonomije".

Ta stranka smatra i da je potrebno što pre izvršiti reforme penzionog sistema kako bi penzije postale dugoročno održive i napominje da je već inicirala društveni dijalog o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: