35.750 RSD za dom, država daje razliku VIDEO

Sa direktorima privatnih domova za stare treba da se potpiše okvirni sporazum, kako bi se građani smestili u njih, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

09:26

35.750 RSD za dom, država daje razliku VIDEO
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

On je rekao da će država subvencionisati do iznosa koji plaća i državnim ustanovama, a to je u proseku 35.750 dinara.

Đorđević je objasnio i da će država subvencionisati razliku za one penzionere i stare koji imaju neke prihode, a da će dati pun iznos za one koji nemaju primanja.

"Potpisaćemo okvirni sporazum da naši građani budu smešteni kod njih, a da to subvencioniše država", rekao je Đorđević za Prvu, dodajući da će na taj način država platiti razliku za one koji nemaju.

Kada je reč o tržištu rada, ministar je rekao da najviše pritužbi imaju zbog kršenja radnog prava i prava na rad, kao i zbog neisplaćenih zarada.

"Mi se u narednoim periodu borimo protiv isplate na ruke, tj na zarade gde se ne plaćaju doprinosi", rekao je on.

On je rekao da u borbi protiv isplate gotovine na ruke bori zajedno sa ministrom finansija i Poreskom policijom.

"Naši mobilni inspektori će na licu mesta proveravati šta se i kada isplaćuje i da li postoji neka razlika", objasnio je on.

Na pitanje o sezonskim poslovima, i novom zakonu, Đorđević je rekao da se u junu donosi zakon i aplikacija.

"Obimna je aplikacija, želimo da bude pojednostavljena. Postojaće uslovni dogovor, ljudi koji angažuju radnike nemaj uvremena za administraciju, samo treba da ih obaveste o uslovima, nema papirne dokumentacije", rekao je on, dodajući da nakon dve nedelje radnik može da dobije i papirni ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: