Mali: Krećemo s gradnjom nove četiri zgrade u BG na vodi FOTO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je gradilište "Beograd na vodi" gde su u toku radovi na šest objekata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

13:41

Mali: Krećemo s gradnjom nove četiri zgrade u BG na vodi FOTO
Foto: Tanjug/Filip Krainèiæ

On je najavio da će ove godine početi izgradnja četiri nove zgrade.

"Ima šest aktivnih objekata koji se rade. Dve stambene kule koje će biti završene za mesec, mesec i po dana, biće useljene. To su prvi objekti na Beogradu na vodi", rekao je Mali novinarima na 15. spratu zgrade Beograd Vista koja će biti završena u martu 2019. godine.

Izgradnja zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini "Park View" stigla je, primećuje Mali, do 11. sprata i ona će, prema njegovim rečima, biti završena do juna-jula 2019. godine, a istovremeno se gradi i vrtić.

"Ove godine krećemo sa još četiri nova gradilišta. Gradimo još četiri zgrade što potvrđuje da je Beograd na vodi najveće gradilište u ovom delu Evrope. Biće još veće sa novim projektima. Trenutno na gradilištu ima oko 1.500 radnika. Samo 'Štrabag' na ove dve zgrade ima oko 300 radnika dnevno", rekao je gradonačelnik.

"Beograd na vodi", ističe Mali, pokazuje da stvari u Srbiji mogu da se promene nabolje, navodeći da je u okviru tog projekta zaposlena domaća građevinska industrija, a pored toga pokrenuće i druge infrastrukturne radove.

"Mi već ove godine krećemo sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice. U toku je izgradnja nove autobuske stanice u bloku 42, koja će početi sa radom za 18 meseci. Očekujemo da ćemo do kraja godine rešiti i železnički saobraćaj, čime se otvara mogućnost za drugu fazu Beograda na vodi", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: