Ljajić: Roming se ne ukida, moguće niže cene

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema ukidanja rominga i da su moguće samo niže cene.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.05.2018.

10:43

Ljajić: Roming se ne ukida, moguće niže cene
Foto: Thinkstock

"Mi bi za početak bili zadovoljni da dođe do snižavanja cena roming usluga između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije. To je naša realnost u ovom trenutku", rekao je Ljajić za TV Prva.

On je pojasnio da je cilj da dolazi do postepenog snižavanja roming usluga jer su cene u Srbiji tri i po puta veće nego u Evropi, korišteće interneta više desetina puta veće.

"Ako postoji spremenst unutar EU, a čini mi se da po prvi put postoji spremnost da dođe do postepenog snižavanja cena roming usluga, već naredne godine cena bi mogla da ide na 70 evro centi, a onda 2020., 2021. godine da bude dodatno smanjenje za 20 evro centi", pojasnio je ministar.

Da li će se to i desiti, kako kaže, ne zavisi od Srbije i ostalih zemalja Zapadnog balkana već pre svega zavisi od Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: