"Decenijama preko kocke stavljali asfalt, zato propadaju ulice"

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji drugog dela Bulevara oslobođenja, na potezu od Autokomande do Trošarine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

19:29

Foto: Beoinfo

On je istakao da je vrednost radova 250 miliona dinara i da će biti završeni do prvog septembra.

To je jedna od najopterećenijih i najzahtevnijih saobraćajnica, rekao je Vesić novinarima i podsetio da je prošle godine rekonstruisan potez od Trošarine do Autokomande.

On je naveo da radovi podrazumevaju kompletnu zamenu kolovoza, postavljanje nove podloge, pretres i zamenu trotoara tamo gde je potrebno, kao i izmeštanje slivnika sa ulice na trotoare.

"Kada smo podigli asfalt, ovde nije bilo nikakve podloge i to je razlog zbog kog nam propadaju ulice i imamo mnogo rupa. Decenijama se radilo tako što su ili preko kocke stavljali asfalt ili nije rađena podloga. U ovom slučaju stavljamo 75 centimetara podloge, zatim tri sloja asfalta i na kraju, preko poslednjeg sloja stavljamo polibitumen, koji sprečava stvaranje kolotraga", naveo je Vesić.

On je rekao da Institut za puteve radi analizu svake velike ulice i projektovanje kakav će biti saobraćaj u narednih 20 godina i dodao da se na osnovu toga radi podloga i asfalt.

"Zbog toga su naši radovi obimniji, ali su sprovedeni kako treba i sve gradske ulice prvog prioriteta, a to su ulice kojima ide javni prevoz, u narednih deset godina ćemo sređivati na ovaj način. Onda ćemo uhvatiti investicioni ciklus koji je propušten, a to znači da nećemo imati problem sa saobraćajnicama da se posle svake zime javljaju rupe", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je Bulevar oslobođenja jako bitna saobraćajnica za građane celog Beograda.

Govoreći o radovima na teritoriji te opštine on je, između ostalog, naveo da JKP "Beograd put" i Grad Beograd trenutno rade Kalemarsku ulicu sa svim prilazima.

"Nadamo se da ćemo do kraja godine da iskoristimo sredstva Grada i da ćemo asfaltirati negde oko 30 ulica na teritoriji opštine Voždovac", dodao je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: