"Puno nepoznanica u vezi auto-puta BG-Sarajevo"

Predsednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da ima mnogo nepoznanica u pričama o gradnji auto-puta Sarajevo-Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

14:36

(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, RS ima prioritete na drugim pravcima, a kao primer je naveo izgradnju auto-puta Banjaluka-Bijeljina ili granica sa Srbijom.

Kao drugi važan prioritet, Dodik je naveo izgradnju auto-puta od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

Predsednik Republike Srpske kaže da su svi verovali da će Turska dati donaciju, a ne kredit za izgradnju auto-puta Sarajevo-Beograd.

"Ako bude prihvatljiv, apliciraćemo. Ukoliko ne, zašto bi to radili, naći ćemo neke druge izvore za izgradnju, povoljnije", naveo je Dodik.

Sporno je, kaže, to što svi govore da je auto-put "gotova stvar".

"Ne zna se iz kojih sredstava će se taj autoput graditi. Ako smo slušali predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana pre par dana, govorio je o kreditu, ali ne i iznosu, kamatama, prihvatljivosti, grace periodu...Ništa od toga ne znamo. Priča se samo kao da je autoput gotova stvar", kazao je Dodik novinarima na otvaranju Konferencije o Jasenovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: