BAT zapošljava 100, nastavlja ulaganja u Srbiju

Kompanija Britiš Amerikan Tobako angažovaće 100 mladih ljudi koji će postati deo globalnog tima za tehnološki inovativne duvanske proizvode nove generacije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

14:21

BAT zapošljava 100, nastavlja ulaganja u Srbiju
Foto: Thinkstock

Kako su naveli, Srbija će biti jedna od prvih zemalja u regionu u kojoj će BAT na tržište plasirati tehnološku inovaciju "GLO", koja zagreva duvan bez sagorevanja. "Ovaj proizvod će biti predstavljen do kraja godine, a do sada je lansiran u Japanu, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumuniji", istaknuto je u saopštenju.

Njegovo lansiranje, kako kažu, deo je nastojanja BAT da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika.

Od 2012. godine, BAT je u razvoj nove generacije proizvoda investirao više od 2,5 milijarde američkih dolara.

Kako ističu, BAT u Srbiji nastavlja trend direktnih investicija i zapošljavanja u ostalim segmentima svojih operacija u Srbiji, posebno u fabrici u Vranju. Otvaranjem novog proizvodnog pogona prošle godine, u koji je investirano više od tri miliona evra, proizvodnja je podignuta na najsavremeniji nivo, pri čemu je zaposleno skoro 50 novih radnika.

BAT ove godine obeležava 15 godina od preuzimanja Duvanske industrije Vranje. Kompanija je do sada, kako navode, kroz poreze i akcize, uplatila u budžet Srbije više od dve milijarde evra, dok je putem direktnih investicija uloženo 220 miliona evra.

Multinacionalna kompanija je najveći britanski investitor u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: