Vlasnica IMT-a kod Brnabićeve: Ovo je novi traktor iz Srbije

Glavna izvršna direktorka indijske kompanije Tafe Malikom Srinivasan najavila je da ta kompanija planira višemilionske investicije u proizvodne pogone u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.05.2018.

08:29

Vlasnica IMT-a kod Brnabićeve: Ovo je novi traktor iz Srbije
Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljeviæ

Kompanija za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu Tafe je u aprilu ove godine, za oko 66 miliona dinara kupila Industriju mašina i traktora Beograd - IMT.

Kako je saopšteno posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, direktorka kompanije Tafe Malika Srinivasan upoznala je premijerku sa planovima i pripremama za proizvodnju unapređenih modela traktora sa evro 3 motorom, ističući da je prvi takav model već predstavljen na prošlonedeljnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Srinivasanova je naglasila da će kompanija prvenstveno biti fokusirana na proizvodnju mehanizacije namenjenu malim gazdinstvima, koja čine većinu naše proizvodnje.

Ona je istakla da je zainteresovana za saradnju sa Vladom Srbije kako bi se ovakvim gazdinstvima olakšala kupovina mehanizacije.

Brnabićeva je rekla da je Vlada Srbije već pripremila kreditnu podršku za poljoprivrednike za kupovinu traktora, a da je u planu i Garantni fond za proizvođače voća i povrća za nabavku mehanizacije.
Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljeviæ
Srinivasanova je istakla da kompanija planira i višemilionske investicije u proizvodne pogone u Srbiji.

Prema njenim rečima, cilj kompanije je da se u narednih pet godina proizvodi 5.000 traktora godišnje u Srbiji, dok bi se po ispunjavanju svih neophodnih uslova izašlo i na tržište Ruske Federacije.

Premijerka Brnabić rekla je da će Vlada Srbije pružiti svu neophodnu pomoć i podršku rukovodstvu kompanije, kako bi se što lakše realizovali planovi za naredni period.

Direktorka kompanije Tafe Malika Srinivasan, koja je na Forbsovoj listi 2017. godine zauzela 63. mesto među 100 najbogatijih ljudi u Indiji, do sada je više puta posetila Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: