Za 530 radnih mesta još 250 mil RSD

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić, uručio je ugovore o subvencijama od 250 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.05.2018.

18:49

Za 530 radnih mesta još 250 mil RSD
Foto: Thinkstock

Ugovori su uručeni predstavnicima 19 privatnih kompanija za otvaranje oko 530 novih radnih mesta u narednom periodu.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, ugovori su uručeni po osnovu Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine.

"Ulaganje u privredu ujedno znači ulaganje i u kulturu, obrazovanje, zdravstvo i druge oblasti od vitalnog značaja za društvo“, poručio je Bjelić i naglasio da Pokrajinska vlada u koordinaciji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, pružajući podršku kompanijama u razvoju, nastavlja sa politikom podsticanja bržeg privrednog Vojvodine.

Realizacijom investicionih projekata u ovih 19 kompanija, koje su kroz sistem bodovanja izdvojene kao najlikvidnije, u narednom periodu predviđa se otvaranje oko 530 novih radnih mesta, precizira se u saopštenju.

Takođe, radna mesta moraju biti zadržana od tri do pet godina nakon realizacije projekta, a isplaćena zarada za novozaposlene radnike najmanje 20 odsto viša u odnosu na minimalnu zaradu u Republici Srbiji.

"Sredstva su obezbeđena prvoklasnim bankarskim garancijama, a potpisnici će kao i do sada, izveštaje o realizaciji projekta koji podrzumevaju podatke o upražnjenim radnim mestima i odgovarjućim propisanim visinama plata zaposlenih, dostavljati Razvojnoj agenciji Vojvodine na kvartalnom nivou“, pojasnio je Bjelić.

On je podsetio da je ovo drugi cuklus dodele subvencija u okviru te konkursne mere, te da će ukupno opredeljena sredstva obezbediti 1.060 novih radnih mesta na teritoriji Vojvodine.

Subvencijama su obuhvaćene sve tri kategorije privrednih društava - mala, srednja i velika preduzeća i većina je iz reda proizvodnih delatnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: