BG: Ovo je problem koji opterećuje decenijama

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je sa građanima rakovičkog naselja Kneževac gde ima puno problema zbog nelegalne gradnje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2018.

14:14

BG: Ovo je problem koji opterećuje decenijama
Foto: Grad Beograd

Vesić je rekao da je Kneževac jedno od naselja koje ima puno problema, a najviše zbog nelegalne gradnje koja tu postoji već decenijama i koja je, dodao je, opteretila postojeću infrastrukturu.

"Mi smo ovde uradili, što Grad što opština Rakovica, dva dečija igrališta, asfaltirali veliki broj ulica, a jedna od njih je i Ulica prvoboraca. Izgradili smo parking mesta i mislim da Kneževac može da se pohvali time da ga ova vlast nije zaboravila, bez obzira da li je u pitanju opština Rakovica ili Grad Beograd", rekao je Vesić.

Osim toga, dodao je, građani koji žive u tom delu grada sada imaju i direktnu liniju BG voza koja im omogućava da stignu do "Prokopa" za manje od 20 minuta što do sada nije bio slučaj.

"Pokazujemo da vodimo računa o građanima Kneževca", istakao je Vesić i dodao da je tokom razgovora bilo reči o problemima u vezi sa legalizacijom, kanalizacijom, parkiranjem, nedostatkom dečijih igrališta...

"Neki problemi su rešivi teže, neki lakše, ali najvažnije je da mi razgovaramo sa građanima i nastojimo da probleme rešimo. Nemamo čega da se stidimo jer smo vlast koja mnogo radi za građane Beograda. Ne postoji mesto na teritiriji grada gde nešto nismo uradili i ako tako budemo nastavili u jednom trenutku ćemo moći da kažemo da smo većinu problema rešili", naglasio je Vesić.

Beograd je veliki grad i ima mnogo problema, rekao je on i dodao da ne mogu svi problemi da se reše za godinu dana.

"Ono što je lako rešivo, rešimo odmah. Ono što je teže rešavamo kroz izmene propisa ili zakona, ali važno je da se bavimo time da podignemo komfor života ljudi i da kraj u kome žive bude bolje mesto za život", rekao je gradski menadžer i zaključio da građani imaju poverenja u sadašnju vlast jer je ispunila sve ono što je obećala.

Sa građanima su, između ostalih, razgovarali i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković (bivši predsednik te opštine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: