"Srbija bi da gradi inovacioni ekosistem po ugledu na Ameriku"

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović razgovarao je u Vašingtonu sa glavnim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Džudit Garber

Srbija

Izvor: B92

Subota, 19.05.2018.

10:14

(Foto: Thinkstock)

Razgovarali su o tome da Srbija želi da gradi svoj inovacioni ekosistem ugledajući se na Ameriku, koja je, prema rečima srpskog ministra, tehnološki i inovacioni lider u svetu.

Kako je saopšteno, Popović je predstavio programe Vlade Srbije za razvoj inovacionih startap centara u regionima Srbije i rekao da Vlada na taj način želi da obezbedi mladima jednake šanse za razvoj i da ih motiviše da ostanu u zemlji.

Garber, koja je ujedno i šef Biroa nadležnog za područje inovacija u Stejt departmentu, ocenila je da dve zemlje imaju dobru saradnju u oblasti inovacija, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je razmatrana mogućnost sprovođenja zajedničkih programa u cilju razvoja inovacionog preduzetništva u regionu Balkana. Popović je ukazao na značaj razvoja regionalne saradnje, ocenivši da bi realizacija tih programa doprinela čvršćoj ekonomskoj integraciji zemalja u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: