Ako ovako nastavi - "Konstantin" obara rekord

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu za prva četiri meseca ove godine bio je odredište za 115.161 putnika, što je za oko 20.000 više nego u istom periodu 2017.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

11:58

Ako ovako nastavi -
Foto: Thinkstock

"U prvom kvartalu prošle godine preko niškog aerodroma letelo je bezmalo 95.000 putnika, a tokom cele prošle godine 331.582 putnika, što je rekord od njegovog osnivanja 1986. godine", izjavila je portparolka tog javnog preduzeća Ivanka Stanisavljević agenciji Beta.

Ona je podsetila da je aerodrom u Nišu avio-vezom povezan sa 11 evropskih gradova, a 15. novembra avioni kompanije Viz er počeće da lete i do Beča.

Zvanična statistika pokazuje da je broj putnika koji su u 2017. godini leteli avionom sa aerodroma "Konstantin Veliki" povećan u odnosu na 2016. godinu za 167,8 odsto, što je taj aerodrom, po rastu putnika, plasiralo na drugo mesto u Evropi u kategoriji aerodroma do pet miliona putnika godišnje.

Gradsko veće donelo je 30. marta odluku da imovina i upravljačka prava Niškog aerodroma pređu iz vlasništva grada u vlasništvo države, što je izazvalo brojne proteste građana Niša.

Konačnu odluku o sudbini tog aerodroma daće odbornici Skupštine grada Niša, ali još nije određen datum zasedanja, nakon što je sednica, zakazana za 10. april - odložena.

Prema nezvaničnim informacijama, šefovi odborničkih grupa danas bi trebalo da se sastanu i dogovore se o datumu skupštinske sednice.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je da će na dan održavanja sednice održati veliki građanski protest pod nazivom "Veći od vlasti, veći od opozicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: