Novi bulevar od 2km i 6 traka - veza do "BG na vodi"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se privode kraju radovi na novom bulevaru u okviru kompleksa "Beograd na vodi".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 05.05.2018.

14:50

Novi bulevar od 2km i 6 traka - veza do
Foto. Grad Beograd

Taj bulevar će spojiti Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

“Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod”, naveo je vesić na svom Fejsbuk profilu.

Bulevar se proteže od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma, širine je 40 metara i duži je od dva kilometra.

Bulevar ima po 3 saobraćajne trake u svakom smeru i razdelno ostrvo sa drvoredom širine 5 metara.

Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza širine 3 metra postavljena između dva drvoreda. Trotoari su popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor.

Ugrađena je moderna LED rasveta, izvedene su sve neophodne instalacije, sistem za zalivanje, kišna kanalizacija, kanalizacija upotrebljenih voda, mreža pijaće vode kao i elektro i telekomunikacione instalacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: