Nikla petlja kod Ikee: Posle 60 godina izlaz na auto-put FOTO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je završne radove na rekonstrukciji ulice 13. Nova, na potezu Zuce-Robna kuća "Ikea".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.05.2018.

18:26

Nikla petlja kod Ikee: Posle 60 godina izlaz na auto-put FOTO
Foto: Grad Beograd

Tako je, kako je istakao, to naselje posle skoro šest decenija dobilo izlaz na auto-put.

On je novinarima rekao da radovi na toj ulici bitno olakšavaju živote ljudi, ne samo u Zucu, već u čitavom podavalskom kraju.

"Izgradnjom petlje kod 'Ikee', gde smo omogućili ulaz i izlaz sa auto-puta došli smo u situaciju da građani koji koriste avalski put, građani Zuca i čitavog podavalskog kraj, mogu da dobiju brži izlaz na auto-put", rekao je Vesić.
Foto: Grad Beograd
On je istakao da je vrednost investicije oko 40 miliona dinara i da je izvođač radova JKP "Beograd put".

Kako je naveo, radovi u ulici 13. Nova podrazumevali su proširenje kolovoza sa postojećih 3,5-4 metara na pet metara u ukupnoj dužini od 1,5 kilometara, kao i izgradnju novog tortoara širine 1,5 metara i dužine 1,5 kilometara.
Foto: Grad Beograd
"Na taj način smo omogućili građanima koji žive u Zucu i čitavom podavalskom kraju direktan izlaz na auto-put i skratili njihovo putovanje za sigurno četiri do pet kilometara", rekao je Vesić i istakao da je to ono što je važno i što pokazuje kako treba da se rešavaju problemi ljudi.

On je naveo da je zahtev građana da se ovo uradi postojao decenijama, ali nije mogao biti ostvaren dok se ne izgradi petlja.

"A petlja nikada ne bi bila izgrađena, da nije izgrađena 'Ikea', tako da je ovo pravi primer kako je jedno sa drugim povezano i kako jedna investicija povlači druge", ukazao je gradski menadžer.
Foto: Grad Beograd
Istakao je i da se gradska vlast trudi da svuda olakšava život ljudi i kao primer naveo dečja igrališta, pristupne saobraćjanice, uređenje ulaza u zgradu...

"Onima kojima ne razumeju politiku, našim kritičarima, to su male stvari, ali za građane su mnogo velike stvari", podvukao je Vesić.

Član veća opštine Voždovac Relja Ognjenović zahvalio je Gradu Beogradu i gradskom menadžeru što je posle skoro 60 godina nasilje Zuce dobilo izlaz na auto-put.

"Ovo nije prva velika investicija Grada Beograda. Pored glavnih ulica u Zucu, radili smo i glavne ulice u Pinosavi, Belom Potoku, Ripnju", naveo je on.

Između ostalog najavio je da će se u saradnji sa Gradom u narednom periodu raditi i Kalemarska ulica u Kumodražu, koja je, kako je rekao, žila kucavica između Zvezdare i Voždovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: