"Niko neće da uzme Konstantnin Veliki i da ga prebaci u BG"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su podaci iz ugovora o koncesiji sa francuskom kompanijom "Vansi" objavljeni na sajtu Ministarstva finansija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

18:45

(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Ona je dodala da niški Aerodrom "Konstantin Veliki" nema veze sa tim ugovorom, kako se to spekulisalo u javnosti.

"U ovom trenutku potpuno u skladu sa zakonom najvažniji elementi ugovora su objavljeni na sajtu Ministarstva finansija u odgovarajućoj formi", rekla je Brnabićeva u parlamentu.

Niški aerodrom niti je pomenut, niti je obuhvaćen ugovorom sa Vansijem, dodala je premijerka.

"Završili smo dobar i važan posao. Ostavimo aerdorom sa milijaradu i 500 miliona evra na upravljanje jednoj od najboljih međunarodnih kompanija i kažemo da sada kao vlada možemo još više da ulažemo u aerodrom Konstantin Veliki u Nišu", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je vlada i ranije ulagala mnogo više novca u Konstantin Veliki zato što lokalna samouprava nije imala kapaciteta, pa je 2014. tadašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić tražio od resornog ministarstva da vlada preuzme finansiranje niškog aerodroma.

"Mi sada to preuzimamo da dalje investiramo i da ga i dalje razvijamo, kao što smo razvili i međunarodni aerodrom Nikola Tesla", rekla je Brnabićeva i dodala da niko neće "da uzme Konstantnin Veliki i da ga prebaci u Beograd".

Odgovarajući na pitanje samostalne poslanice Tatjane Macure, koja je izrazila sumnju u ekonomsku isplativost ugovora između Er Srbije, odnosno JAT-a i Etihada i da nije javno dostupan, Brnabićeva je rekla da je taj ugovor objavljen na sajtu vlade.

"Proverite pa mi javite. Što se tiče Er Srbije, mislim da je vlada uradila dobar posao, jer nije pustaila da JAT propadne, da dugovi ostanu i onda kada firma ode u stečaj da se pokrije šta može iz stečajne mase i da radnici ostanu bez ičega", rekla je ona.

Ona je istakla da je Aerodrom Nikola Tesla imao više od 5,3 miliona putnika u 2017. i zaključla da je ugovor "Er Srbija" bio dobar za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: