Na KiM otvorena farma za tov svinja

Na Kosovu i Metohiji, opština Novo Brdo, otvorena je farma za tov svinja za potrebe narodne kuhinje eparhije Raško-prizrenske "Majka Devet Jugovića".

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.04.2018.

18:18

Na KiM otvorena farma za tov svinja
(Foto: Thinkstock)

Za nju je humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona poklonila 150.000 evra.

"Danas je veliki dan za sve nas, jer posle osam meseci rada konačno je otvorena farma svinja čiji je kapacitet oko 300 grla. Ova farma će omogućiti narodnim kuhinjama da manje zavise od spoljašnih donacija u mesu, jer će same moći da se snabdevaju", kazao je Gujon te dodao da će na farmi raditi pet radnika.

Od 2012. do danas humanitarna organizacija "Solidarsnot za Kosov" je u saradnji sa eparhijom Raško-prizrenskom finansirala više samoodrživih projekata u oblasti stočarstva i poljoprivrede.

Reč je o četiri farme, mlekarama, fabrikci za pasterizaciju voća i povrća, te desetinama plastenika širom Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: