BG kupuje 220, Mali zove Ruse da se jave

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom o saradnji Beograda i Moskve i investicijama ruskih kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

15:05

BG kupuje 220, Mali zove Ruse da se jave
Foto: Thinkstock

Siniša Mali je Čepurinu predstavio projekte i planove, a posebno za izgradnju metroa i obnovu voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća, istakavši da Beograd može "mnogo da nauči od Moskve o metrou", preneo je Beo-info.

"Izgradnja metroa je naš najvažniji projekat, a ruske firme imaju odlične reference", ocenio je Mali.

Mali je istakao da se planira kupovina 80 elektrobusa, 100 autobusa, 20 tramvaja i 20 minibuseva za GSP "Beograd" i pozvao ruske kompanije da se prijave na tender.

Gradonačelnik je ocenio da "odnosi Beograda i Moskve nikada nisu bili bolji", dodavši da je Sporazum o saradnji dva grada produžen do 2020. godine.

U saopštenju je navedeno da je Mali prihvatio poziv gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina da delegacija grada Beograda ode na urbanistički forum u julu u Moskvi, dok je Čepurin pozvao delegaciju Beograda i na moskovsku Međunarodnu nedelju obrazovanja početkom septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: