"Niš nije u stanju da finansira aerodrom"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da ne postoji razlog da se aerordrom u Nišu ne razvija dalje i mnogo brže.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

10:51

Foto: Thinkstock

Međutim, ona je istakla da su za to neophodna dodatna ulaganja, koja Grad Niš nema.

Mihajlović je rekla da je za niški aerodrom država dala 3,6 miliona evra samo u opremi i novcu, dok je grad Niš dao dva miliona evra i to iz budžetske rezerve jer je, kako kaže, Vlada Srbije za prethodne dve i po godine dala osam miliona evra Nišu iz budžetske rezerve.

''Jasno je da su odbornici u Nišu ti koji će morati da donesu odluku u narednom periodu. Ja i dalje smatram, kao i sve analize koje pokazuju, da grad Niš nije u stanju da finansira brži razvoj aerodroma'', rekla je Mihajlović novinarima nakon otvaranja konferencije ''Transport i energetika - Povezivanje Zapadnog Balkana i Evropske unije''.

Ministarka je dodala da je tačan podatak da je za ulaganje u infrastrukturu u Nišu izdvojeno 2,7 milijardi evra za projekte kao što su istočni i južni krak Koridora 10, deonicu Niš-Pločnik, prugu i gasovod Niš-Dimitrovgrad, prugu Niš-Brestovac i rekonstrukciju puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: