"Poslodavac u obavezi da prijavi sezonskog radnika"

Predlog Zakona o sezonskim radnicima predviđa da je obaveza poslodavca da prijavi sezonskog radnika u centralni registar i plaća poreze i doprinose.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.04.2018.

10:01

Foto: Thinkstock

To je rekao je ministar za rad, zapošljavanje boračka i i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On podseća da je postojao veliki problem jer je organizacija rada sezonskih radnika bila pod velom tajne, nije bila uređena i bilo je mogućnosti za zloupotrebe da ti radnici ne budu prijavljeni.

"Tu dolazimo do problema ukoliko dođe do bilo kakve povrede, jer su bili uskraćeni radničkih prava. Želimo da to promenimo", rekao je Đorđević.

On je pojasnio da je završena javna rasprava i da očekuje da se u narednih 15 dana implementiraju primedbe, a zatim da zakon ide na Vladu Srpije a zatim u Skupštinu.

Zakonom je predviđen usmeni dogovor između radnika i poslodavca, a đorđević pojašnjava da to znači da se radniku saopšte prava i da to nije ništa različito od onoga što mu zakonom o radu pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: