Još jedan trgovac ukida - naplata kesa od 1. maja

Gradski menadžer Goran Vesić izrazio je uverenje da će Beograd u naredne dve do tri godine postati grad u kome će biti zabranjeno koristiti plastične kese.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

11:18

Još jedan trgovac ukida - naplata kesa od 1. maja
Foto: Grad Beograd

Vesić je ocenio da je korišćenje plastičnih kesa zločin prema prirodi.

On je rekao i da je više puta razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom zaštite životne Goranom Trivanom o ovom problemu i da su oni veoma posvećeni ideji da čuvamo životnu sredinu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"U narednom periodu na inicijativu premijerke Brnabić imaćemo sastanke sa trgovinskim lancima i udruženjima potrošača kako bismo pronašli model da se plastične kese potpuno izbace iz upotrebe, a da se gradjanima ponudi alternativa u vidu papirnih kesa i cegera koje ih neće koštati više nego što je sada slučaj", rekao je Vesić u razgovoru sa direktorom maloprodajnog lanca "Aman" Nemanjom Petrovićem.

Taj trgovinski lanac počeće od 1. maja da naplaćuje plastične kese u svojim Aman i Aman Višnjiva trgovinama. cena jedne kese biće dva dinara.

Premijerka Brnabić je veoma posvećena da se ovaj ovaj problem reši i verujem da ćemo zajedno da Vladom Srbije rešiti ovaj problem, rekao je Vesić.

On je razgovarao sa direktoropm maloprodajnog lanca "Aman" Nemanjom Petrovićem o saradnji grada Beograda i ove kompanije i zahvalio što je ta kopmpanija donela odluku da počne naplatu plastičnih kesa u svojim maloprodajnim objektima.

"Vaša odluka da počnete sa naplatom papirnih kesa je veoma hrabra i odgovorna prema životnoj sredini i našoj zemlji", poručio je Vesić i dodao da se nada da će i drugi trgovinski lanci u Beogradu slediti ovaj primer.

Kako je precizirao, da bi se jedna plastična kesa razgradila potrebno je i do 400 godina, a u Srbiji se potroše desetine miliona ovakvih kesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: