Stižu penzionerske kartice - ovo je raspored preuzimanja

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da će od sutra penzioneri iz devet beogradskih opština moći da preuzmu penzionerske kartice.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

11:38

Stižu penzionerske kartice - ovo je raspored preuzimanja
Foto: Thinkstock

Reč je o penzionerima iz opština Barajevo, Voždovac, Sopot, Vračar, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Stari grad i Rakovica a preuzimanje se vrši u Filijali za grad Beograd, u Nemanjinoj 30.

Kako je precizirano u saopštenju, kartice će moći da preuzmu svakog radnog dana od 8 do 15 časova i to, ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D, utorkom od DJ do K, sredom od L do N, četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.

U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po Penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke. Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, lična karta ili pasoš, da bi preuzeli karticu.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine, navedeno je u saopštenju.

Iz PIO fonda podsećaju i da penzioneri ostalih beogradskih opština već podižu svoje kartice u ispostavama fonda na Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu u Bulevaru umetnosti 10, na Čukarici u Strugarskoj 1a, u Lazarevcu u Karadjordjevoj 17, u Mladenovacu u Nikole Pašića 27, u Obrenovcu u Šestoj 10c i u Grockoj u Narodnih heroja 3a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: