Presedan: Menja se Dinkićev model, šta čeka investitore?

Postojeći model subvencionisanja stranih investitora mogao bi da pretrpi ozbiljne promene, piše današnja "Politika".

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 21.04.2018.

08:18

Presedan: Menja se Dinkićev model, šta čeka investitore?
(Foto: Thinkstock)

List saznaje da Vlada Srbije razmatra predlog da se podsticaji ubuduće odobravaju samo za inovacije i nove tehnologije, umesto za svako radno mesto.

List navodi da je, iako zvanične potvrde te informacije još nema, premijerka Srbije Ana Brnabić u javnim nastupima nekoliko puta nagovestila da će model koji je još 2006. godine, po uzoru na irski i slovački model, patentirao tadašnji ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, biti redizajniran.

U Ministarstvu privrede "Politici" je rečeno da će "država i dalje intenzivno raditi na povećanju stope zaposlenosti u Srbiji, stvaranju ambijenta za dalje unapređenje položaja zaposlenih, a naročito će podržavati investicione projekte s visokom tehnološkom komponentom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: