Grad zove: Ko će da uredi pristup groblju u Kaluđerici

Direkcija za građevinsko zemljište raspisala se tender za projekat i izvođenje radova na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga za groblje u Kaluđerici.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 20.04.2018.

18:56

Grad zove: Ko će da uredi pristup groblju u Kaluđerici
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Procenjena vrednost radova je 74,2 miliona dinara, a ponuđači mogu da podnesu prijave do 17. maja.

Vesić je rekao da izgradnja pristupne saobraćajnice, parkinga i prateće infrastrukture znači da rešavamo konkretne probleme naselja Kaluđerica i zahteve građana za uređivanje prostora groblja.

"Naš grad se širi, postoje potrebe za uređenjem delimično izgrađenih naselja, čime bi se sprečila dalla neplanska gradnja", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da će u narednom periodu Grad Beograd i gradska opština Grocka preduzeti konkretne korake kako bi se u Kaluđerici rešavao problem kanalizacije, vodosnabdevanja i izgradnje javnih saobraćajnica.

Kako je rekao, tenderom se planira projektovanje i izgradnja saobraćajnice kojom će se prilaziti do groblja, kao i parkinga u okviru budućeg kompleksa za oko 100 vozila.

"Ukupna dužina pristupne saobraćajnice je 315 metara, a planirano je da se na nju pristupa direktno sa saobraćajnice koja povezuje Kaluđericu i Leštane, odnosno sa Zabranske ulice. Saobraćajnica će biti širine 8,5 metara, sa obostranim trotoarima", naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, pred ulazom u kompleks groblja, planirana je izgradnja parkirališta za potrebe smeštaja putničkih vozila, saopštila je gradska uprava Grada Beograda.

"Orijentaciona površina parkirališta iznosi oko 4.700 kvadrata za oko 100 parking mesta, a unutar parking površine planirana je interna mreža kolsko-pešačkih staza orijentacione dužine oko 435 metara. U okviru izgradnje pristupne saobraćajnice i parkinga biće izvedena vodovodna mreža dužine oko 300 metara, kao i interna kanalizacija dužine 70 metara. Na prostoru parkirališta biće posađen drvored otporan na gradske uslove i postavljena javna rasveta, sa pratećim elektroenergetskim objektima", precizirao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: