Ministarka najavila: Evo kad kreće Preljina-Požega

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će ove godine biti završena ukupno 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

17:07

Ministarka najavila: Evo kad kreće Preljina-Požega
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Radovi na deonici Preljina-Požega počeće u poslednjem kvartalu 2018. ili najkasnije do 1. marta 2019.

Govoreći o strateškim projektima za Čačak i Moravički okrug, posle sastanka sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, Mihajlovićeva je rekla i da za auto-put Pojate-Preljina odnosno Moravski koridor, u maju treba da budu završene izmene prostornog plana i da u ovom trenutku postoji interesovanje jedne američke i jedne kineske kompanije za taj projekat.

"Kad govorimo o redovnom održavanju, u prethodne tri godine uloženo je 1,5 milijardi dinara u održavanje puteva samo u Čačku a ukupno 3,5 milijardi dinara u celom Moravičkom okrugu. U 2018. godini još oko 500 miliona biće uloženo u grad i okrug, ne računajući rehabilitacije koje se finansiraju iz kredita međunarodnih finansijskih institucija", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla i da su u toku pripreme za nastavak rekonstrukcije barske pruge i precizirala da će se ove godine raditi projektno-tehnička dokumentacija, a sledeće godine bi mogli početi radovi. Dodala je da je na sastanku dogovoreno i da Infrastruktura železnice Srbije ”pošalje stručne timove kako bi se u narednom periodu povećala bezbednost na železničkim putnim prelazima u Čačku.

Mihajlovićeva je u okviru posete Čačku uručila i devet rešenja o ozakonjenju građanima i privrednicima i pozvala građane da prikupe svu potrebnu dokumentaciju kako bi ozakonili svoje objekte.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je na sastanku sa potpredsednicom Vlade razgovarano o prostornom planu područja posebne namene za Ovčarsko-kablarsku klisuru, kao i o svim infrastrukturnim projektima koji se realizuju ili čija je realizacija u planu. U okviru posete Čačku Mihajlovićeva je razgovarala i sa načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz ovog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: