Prepucavanje oko ploča na Slaviji: Ko je "nategao" da puknu?

CIP uradio projekat za uređenje platoa na Slaviji po konkursnom rešenju, kaže prvi čovek te kompanije i odbacuje navode da je vršen pritisak na "Ratko Mitrović"

Srbija

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

16:44

Prepucavanje oko ploča na Slaviji: Ko je
Foto: Grad Beograd

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, Milutin Ignjatović izjavio je da je taj institut dobio projekat za uređenje platoa na Slaviji na osnovu tendera koji je raspisao Grad Beograd i da je projekat kompletno urađen po tom konkursnom rešenju.

Povodom izjave vlasnika građevinske kompanije MBA „Ratko Mitrović" Branka Miljkovića da je trenutno stanje platoa na Slaviji posledica greššaka podizvođača radova i lošeg projektantskog rešenja, Ignjatović je u izjavi za Tanjug rekao da je nadzorni organ mogao da popravi greške izvođača radova, ali da se to u ovom slučaju nije desilo.

"Bilo bi dobro da je dobar izvođač i da je dobar nadzorni organ. Nadzorni organ svuda može da popravi sve greške izvođača koji izvodi loše radove. Ovde se to nije desilo", ocenio je Ignjatović.

Ignjatović je odbacio navode Miljkovića da je CIP vršio bilo kakav pritisak na preduzeće "Ratko Mitrović" i ocenio da "dobar posao ne može da se uradi damping cenom".

Prema njegovim rečima, MBA "Ratko Mitrović" je firma koja "damping" cenom "ubija" druge i bolje izvođače radova i na taj način dobija poslove.

Ignjatović smatra i da u tenderima ne treba raspisivati samo cenu već i da li izvođači radova imaju druge kvalifikacije kao što su licence ili broj ljudi koji ima firma, a da investitori treba da vode računa o tome da ne biraju "nepouzdane firme".

Miljković je ranije izjavio za Radio Slobodna Evropa da će ta firma popraviti oštećenja na novoizgrađenom platou na Slaviji i izvinio se zbog štete koja je učinjena.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da će oštećenja i popucale betonske ploče na novoizgrađenom platou kod trga Slavija morati o svom trošku da popravi firma MBA "Ratko Mitrović", koja je bila zadužena za izvođenje radova.

Miljković je precizirao za RSE da će popravku početi iduće sedmice, ali i da je trenutno stanje platoa na Slaviji, kaže, posledica grešaka podizvođača radova i lošeg projektantskog rešenja.

Budite sigurni, dodao je, da ću kazniti rukovodstvo moje firme, koje je na celom projektu učestvovalo i savesno izvelo sve druge radove sem jednog, samo zato što su poklekli "pred pritiscima projektanata iz CIP-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: